Xi'an Naturetech Co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Vijesti
Dom > Vijesti > Sadržaj

Analiza sadržaja kalijevog humata

Xi'an Naturetech Co, Ltd | Updated: Oct 18, 2017

U analitičkoj kemiji u natrijevom hidroksidu i kalijevom hidroksidu često se koriste međusobno. No, neke od aplikacija, one se ne mogu mijenjati. Kao što je generator vodika, određen kalij hidroksidom. Medicinski natrij vapno, specificiran natrijevim hidroksidom. Natrijev hidroksid higroskopniji od kalijevog hidroksida je jak, pa je kalijev hidroksid obično korišten u kemijskoj analizi. Na isti način ako ga koristite kao sredstvo za sušenje s natrijevim hidroksidom. Na primjer, ako kažete da je medicinski natrij lim, naveden natrijevim hidroksidom. Ali dva od natrij hidroksida na jeftiniju cijenu, kada može zamijeniti natrijev hidroksid.

Obje su vrlo korozivne i ne smiju biti u kontaktu s metalnim spremnicima, a one bi trebale biti zapečaćene i sačuvane. Nema razlike između njih.

Fizička svojstva natrijevog hidroksida:

Pojedinačni produkt je bezbojni prozirni kristal, relativna gustoća 2.130, točka taljenja 318.4 ° C. Vrelište je 1390 ° C. Kaustična soda tržište je čvrsta i tekuća dva: čista bijela čvrsta kaustična soda, blokovi, list, štap, granulirani, vrlo krhki. Čista tekućina kaustična soda je bezbojna prozirna tekućina. Čvrsta kaustična soda ima jaku higroskopnost. Topiv je u vodi, a kad se otopi, vrlo je lužnato i ima osjećaj masnoće. Topivo u etanolu i glicerinu; Nije topiv u acetonu i eteru. Vrlo je korozivno i ima nagrizajuće djelovanje na vlakna, kožu, staklo i keramiku. Reakcija demodulacije s klorom, bromom, jodom i drugim halogenom; Sol i voda nastaju od neutralizacije kiselina.

Fizička svojstva kalij hidroksida:

Bijeli kristalni romb, industrijski proizvodi su bijeli ili svijetlo sivi blokovi ili u obliku kluba. Relativna gustoća 2.044 (20 ° C), talište je 360.4 ° C. Točka vrenja od 1320 do 1324 ° C. Topljiv u vodi, otopljen kada se oslobađa velik broj toplinskih otopina, jak apsorpcija vode, može apsorbirati vlagu u zraku i otopiti, a postupno apsorbira ugljični dioksid u kalijev. Topivo u etanolu, malo topivo u eteru. Jaka alkalna i korozivna, njegova svojstva su slična onima kaustične sode.

Analiza sadržaja: točno navedeni uzorak je oko 1,5 g, topljiv u 40 ml nove vrenje i vode za hlađenje, hladno na 15 ° C, s otopinom za ispitivanje fenolftaleina (TS - 167) nekoliko kapi, s 1 mol / l kiselom titracijom. Kad ružičaste nestaje, zabilježite količinu konzumirane kiseline, dodajte otopinu za ispitivanje metilne naranče (TS -148) i nastavite titriranje dok se ružičasta ne stoji. Zapišite ukupni volumen kiselina potrebnih za titraciju. Svaka od Ml od 1 mola / L sumporne kiseline je ekvivalentna 56.11 mg ukupne lužnatosti (KOH).


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

Copyright © Xi'an Naturetech Co, Ltd