Xi'an Naturetech Co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Vijesti
Dom > Vijesti > Sadržaj

Fizička i kemijska svojstva

Xi'an Naturetech Co, Ltd | Updated: Sep 05, 2017

Amino kiseline su osnovne komponente klase organskih spojeva koji sadrže amino i karboksilne skupine. U širem smislu, organski spoj koji sadrži alkalnu aminokiselinu koja sadrži kiselinsku karboksilnu skupinu, ali opću aminokiselinu, je struktura koja čini protein.

Amino kiseline su osnovne tvari koje čine protein koji je potreban za ishranu životinja. Organski spojevi koji sadrže alkalne amino kiseline i kisele karboksilne skupine. Amino skupina je alfa-amino na alfa ugljiku. Amino kiseline koje čine proteine ​​uglavnom su alfa-amino kiseline.

Aminokiseline mogu igrati sljedeće uloge u tijelu kroz metabolizam: postati kiseline, hormoni, antitijela, kreatin, itd. Pretvoriti u ugljikohidrate i masti; Ono oksidira ugljični dioksid i vodu i ureu, proizvodeći energiju.

Fizička i kemijska svojstva

Amino kiseline kao bezbojne, više od 200 ° C, talište od prosječnog mnogo višeg tališta organskih spojeva. Alfa-amino kiselina ima četiri različita okusa kisele, slatke, gorke i svježe. Monosodium glutamate i glicin su najčešće korišteni okusi. Amino pass je općenito netopiv u vodi, kiseloj otopini i alkalnoj otopini, nije topiv ili topljiv u organskim otapalima kao što je etanol ili eter. Amino kiseline u vodi topivosti razlika je vrlo velika, kao što je minimalna topljivost tirozina, 25 ° C, tirozin je otopio samo 0,045 g 100 g vode, ali u toploj topljivoj topljivosti topljivosti je veća. Lizin i speramat često su prisutni u obliku klorovodične kiseline, jer su oni visoko topivi u vodi i teško se kristaliziraju zbog raspadljivosti.

(1) boja i boja različitih zajedničkih aminokiselina lako su bezbojni kristali, a kristalni oblik varira s strukturom aminokiselina. Na primjer, l-monoglutaminska kiselina je tetragon, a D monoglutaminska kiselina je dijamantni lom.

(2) kristalizacija aminokiseline visokog tališta, talište je obično 200 do 200 ° C, puno aminokiselina na ili blizu točke taljenja bit će razbijeno u amin i CO2.

(3) većina aminokiselina topljivosti topiv je u vodi. Različita je topljivost različitih aminokiselina u vodi, poput lizina, arginina i topljivosti prolina. Topljivost tirozina, cisteina i histidina je vrlo mala. Sve vrste aminokiselina su topive u jakim bazama i jakim kiselinama. Ali aminokiseline su netopljive ili slabo topljive u etanolu.

(4) aromatske aminokiseline i njihovi derivati ​​imaju određeni okus, kao što su kiselo, slatko, gorko, itd. Okus ove vrste odnosi se na vrstu aminokiseline i trodimenzionalnu strukturu. Općenito govoreći, aminokiselina d-tipa ima slatki okus, a njezin slatasti intenzitet veći je od odgovarajuće L1 aminokiseline.

(5) svojstva ultraljubičastog apsorpcije različitih zajedničkih aminokiselina nemaju sposobnost apsorbiranja vidljive svjetlosti. Ali tirozin, triptofan i fenilalanin imaju očitu fotoapsorpciju u ultraljubičastom području. Većina proteina sadrži ove tri aminokiseline, osobito tirozin. Prema tome, sadržaj proteina može se kvantitativno detektirati pomoću UV apsorpcijske karakteristike valne duljine 280 MHz.

Važna optička svojstva aminokiselina su apsorpcija svjetlosti. 20 vrsta Pr - AA su apsorpcija svjetla u vidljivom području na ultraljubičastom području (<220 nm)="" imaju="" apsorpciju="" svjetlosti="" u="" ultraljubičastom="" području="" (blizu="" ultraljubičastog="" pojasa)="" (220="" nm="" do="" 300="" nm)="" samo="" tri="" aa="" sposobnosti="" apsorpcije="" svjetla,="" tri="" vrste="" aminokiselina="" su="" fenilalanin,="" tirozin="" i="" triptofan,="" jer="" su="" r="" baze="" koja="" sadrži="" benzenske="" prstenove="" konjugirane="" dvostruke=""> Maksimalna apsorpcija apsorpcije astrona u 257 nm, sir AA na 278 nm, boja AA na 279 nm, proteini obično sadrže tri vrste AA ostataka, pa je njegova maksimalna apsorpcija na oko 280 nm valne duljine svjetlosti, tako da se može koristiti spektrofotometrijska metoda pogodno za određivanje sadržaja proteina. Temelj spektrofotometrijskog određivanja proteinskog sadržaja je lambert - pivo. Apsorbancija otopine proteina na 280 nm je proporcionalna njegovoj koncentraciji.


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

Copyright © Xi'an Naturetech Co, Ltd