Xi'an Naturetech Co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Vijesti
Dom > Vijesti > Sadržaj

Priprava aminokiselina

Xi'an Naturetech Co, Ltd | Updated: Oct 09, 2017

Aminokiselina je spoj u kojem je atom vodika na karbonilnoj skupini karboksilne kiseline supstituiran amino skupinom, a molekula amino kiselina sadrži i amino skupinu i karboksilnu skupinu. Slično hidroksilnoj kiselini, aminokiseline se mogu podijeliti na a-P-, y -... w-aminokiseline prema različitim položajima amino grupa na ugljikovom lancu, ali amino kiseline dobivene hidrolizom proteini su i α-aminokiseline. Postoji samo dvadesetak vrsta, one su osnovne jedinice koje čine protein.

Amino kiseline su osnovne tvari koje čine protein koji je potreban za ishranu životinja. Je li organski spoj koji sadrži bazičnu amino skupinu i kiselu karboksilnu skupinu. Amino skupina je a-amino kiselina vezana za a-ugljik. Većina aminokiselina koje čine protein su a-amino kiseline.

Amino kiseline u ljudskom tijelu kroz metabolizam mogu imati sljedeće učinke: ① sintetički tkivni protein; ② u kiselinu, hormone, antitijela, kreatin i ostale tvari amonijaka; ③ u ugljikohidrate i masti; ④ oksidacija ugljičnog dioksida i vode i uree, stvaraju energiju

Aminokiseline za bezbojno tijelo, talište iznad 200 ° C, više od prosječne točke taljenja organskih spojeva. a-aminokiselinska kiselina, slatka, gorka, svježa 4 različita okusa. Mononatrij soli glutaminske kiseline i glicin najveća su količina okusa. Amino pass je općenito topljiv u vodi, kiseloj otopini i alkalnoj otopini, netopivim ili slabo topljivim u etanolu ili eteru i drugim organskim otapalima. Topivost aminokiselina u vodi je vrlo različita. Na primjer, topljivost tirozina je najmanja. Kod 25 ° C, tirozin otapa samo 0,045 g u 100 g vode, ali topljivost tirozina u ručniku s toplom vodom je velika. Lizin i arginin često postoje u obliku hidroklorida, jer su oni lako topivi u vodi, zbog smrzavanja i teško je proizvesti kristale.

(1) boja i boja Razne zajedničke aminokiseline lako postaju bezbojni kristali, kristalni oblik zbog strukture amino kiselina varira. Kao što je L-glutaminska kiselina za cilindrični kristal od četiri stupca, D-glutaminska kiselina bila je dijamantni kristal.

(2) Kristalizacija točke tališta aminokiseline je visoka, uglavnom 200-300 ° C, mnoge aminokiseline na ili blizu točke topljenja će se razgraditi u amin i CO2.

(3) topivost Većina aminokiselina se može otopiti u vodi. Topljivost različitih aminokiselina u vodi je različita, poput lizina, arginina, prolin topivost je veća, tirozin, cistein, histidinska topljivost je vrlo mala. Razne aminokiseline mogu se otopiti u jakoj alkalnoj i jakoj kiselini. Ali aminokiseline su netopljive ili slabo topljive u etanolu.

(4) okus aminokiselina i njihovih derivata imaju određeni osjećaj okusa, poput kiseline, slatke, gorke i tako dalje. Okus vrste i vrsta aminokiselina, trodimenzionalna struktura. Iz trodimenzionalne strukture, općenito, aminokiseline D tipa su slatke, slatkoća veća od odgovarajućih aminokiselina L-tipa.

(5) UV apsorpcijska svojstva različitih zajedničkih aminokiselina na vidljivom svjetlu nemaju sposobnost apsorpcije. Ali tirozin, triptofan i fenilalanin u ultraljubičastom području imaju očigledan fenomen apsorpcije svjetlosti. I većina proteina sadrži ove tri aminokiseline, osobito tirozin. Stoga se sadržaj proteina može kvantitativno detektirati uporabom UV apsorpcije karakteristične na valnoj duljini od 280 hm.

Priprema aminokiselina

sinteza

Većina aminokiselina koje čine protein se bihemički sintetizira putem Embden-Meyerhof s međusobnom limunskom kiselinom. Iznimka je aromatska aminokiselina, histidin, bivša biosinteza s pentosfosfat pentoznim međuproduktom eritro-4-fosfata, koji je sintetiziran s ATP s fosfornom kiselinom riboza pirofosfatom. Mikrobi i biljke mogu sintetizirati sve aminokiseline u tijelu, životinje imaju dio aminokiseline ne može se sintetizirati in vivo (esencijalne aminokiseline). Osnovne aminokiseline općenito se metaboliziraju ugljikohidratima, a za biosintezu je potrebna više od 14 enzima, ne-esencijalna sinteza aminokiseline reakcijom u više koraka (6 stupnjeva ili više), a sinteza esencijalnih aminokiselina zahtijeva više, oko 60 vrsta uključenih enzima. Biosintetski amino kiseline, uz sintezu proteina kao sirovina, ali i za alkaloide, lignin i druge sintetike. S druge strane, aminokiselina se razgrađuje u živom tijelu zbog formiranja keto kiseline amino pomakom ili oksidacijom ili se razgrađuje dekarboksiliranjem u amin


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

Copyright © Xi'an Naturetech Co, Ltd