Xi'an Naturetech Co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Vijesti
Dom > Vijesti > Sadržaj

Nutricionizam aminokiselina

Xi'an Naturetech Co, Ltd | Updated: Sep 25, 2017

Djelovanje aminokiselina

1, probavljanje i apsorpcija proteina u tijelu postiže se aminokiselinama: kao prvi prehrambeni elementi proteina u tijelu i njegova uloga u prehrani je očita, ali se ne može koristiti izravno u ljudskom tijelu, ali kroz male molekule u aminokiselinu nakon upotrebe.

2. Balans dušika: kada je kvaliteta i količina proteina u dnevnoj prehrani prikladna, količina dušika potrošena je jednaka količini dušika protjeranog iz gnoja, urina i kože, što se zove ukupna ravnoteža dušika. To je zapravo ravnoteža između proteina i aminokiselina koje se stalno sintetiziraju i razgrađuju. Protein treba držati unutar određenog raspona, a tijelo može regulirati metabolizam proteina kako bi održala ravnotežu dušika. Mehanizam ravnoteže može se uništiti pretjeranom prehranom višak proteina i izvan sposobnosti tijela da regulira. Protein se uopće ne jede, a proteina u tijelu još uvijek je podijeljena, a negativna razina dušika stalno je prisutna. Ako ne poduzmete korektivne mjere na vrijeme, na kraju ćete dovesti do smrti antitijela.

3. pretvoriti u šećer ili masno tkivo: katabolizam aminokiselina proizvodi a-ketoacid, koji se metabolizira putem metaboličkih puteva šećera ili masti s različitim svojstvima. A - ketoacid se može upotrijebiti za sintezu novih aminokiselina, ili pretvoriti u šećer ili mast, ili u trikarboksilnu oksidaciju da se razgrađuje u CO2 i H2O, te oslobađa energiju.

4, sudjeluju u enzimu, hormonu, nekom vitaminu: kemijska priroda enzima je protein (aminokiselinske molekule), kao što su amilaza, pepsin, kolinesteraza, ugljična anhidraza, transaminaza itd. Komponente hormona koji sadrže dušik su proteini ili njihove derivate, kao što su hormon rasta, tirotropni hormon, epinefrin, inzulin i enterotropni hormon. Neki vitamini su napravljeni od aminokiselina ili se kombiniraju s proteinima. Enzimi, hormoni i vitamini igraju važnu ulogu u reguliranju fizioloških funkcija i katalitičkog metabolizma.

5. Zahtjevi za esencijalne aminokiseline ljudskog tijela: potrebna količina esencijalnih aminokiselina za odrasle je oko 20 posto potrebnog proteina, 37 posto.

Aminokiseline

1. produžiti život

Ako tijelo nedostaje proteinski slom u starijih osoba, sinteza se usporava. Općenito govoreći, starije osobe trebaju više proteina od mladih, a potražnja za metioninom i lizinom veća je nego kod mladih. Ljudi stariji od 60 godina trebaju konzumirati oko 70 grama bjelančevina dnevno i zahtijevaju da protein sadrži neophodne aminokiseline na potpuni i prikladan način, takav visokokvalitetni protein i produljiti život.

2. Aminokiseline se uglavnom koriste u pripravi infuzije složenih aminokiselina, kao i terapeutskih lijekova i sintetskih peptidnih lijekova. Postoji više od stotinu aminokiselina koje se trenutno koriste kao lijek, uključujući 20 aminokiselina koje čine proteine ​​i više od 100 aminokiselina koje čine ne-protein.

Različitim sastavima aminokiselina kompozicijskih pripravaka u suvremenoj venskoj infuziji prehrambena i prehrambena "elementa" zauzima vrlo važan status u terapiji, prehrani, održavanju kritično bolesnog pacijenta spašavanja pacijenata, pozitivnoj ulozi da postane jedna od bitnih medicinskih sorti u suvremena medicina.

Glutaminska kiselina, arginin i asparaginska kiselina, cistin, L-dopa funkcioniraju odvojeno liječenje nekih bolesti kao što su aminokiseline koje se uglavnom koriste u liječenju bolesti jetre, gastrointestinalne bolesti, mozga, kardiovaskularnih bolesti, respiratornih bolesti i korištene za poboljšanje mišićne energije , dječja prehrana i detoksikacija, itd. Nadalje, derivati ​​aminokiselina pokazali su obećanje u liječenju raka.

Hrana za hranu

Antitijelo ljudskog unosa hrane kako bi se preživjeli, kako bi se održala normalna fiziološka, ​​biokemijska, imunološka funkcija i životne aktivnosti poput rasta, metabolizma u tijelu nakon digestije, apsorpcije i metabolizma, potiču rast i razvoj protutijela, mentalno zdravlje, prevencija protiv kvarova, produljenje životnog vijeka integriranog procesa naziva se prehrana. Aktivni sastojak u hrani nazivamo hranjivim tvarima.

Kao sastavni dio ljudskog tijela je najosnovniji materijal bjelančevina, lipida, ugljikohidrata, anorganske soli (minerala, uključujući glavne elemente i elemente u tragovima, vitamine, vodu i hranu, također je ljudsko tijelo potrebno hranjivim tvarima. prehrambene funkcije u tijelu, ali su usko povezane u procesu metabolizma i sudjeluju, promoviraju i reguliraju životne aktivnosti. Tijelo se povezuje s vanjskim svijetom kroz hranu, održava relativnu konstantu unutarnjeg okruženja i dovršava jedinstvo i ravnoteže unutarnje i vanjske okoline.


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

Copyright © Xi'an Naturetech Co, Ltd